Då var det dags…

Som jag har skjutit på denna löpträning, tycket att det var så himla långt kvar fram när vi bokade, men nu helt plötsligt är det dags.

så här ligger det till, jag har alltid tränat och utövat en himla massa olika idrotter, men just löpning har inte varit min grej, att springa utan en boll framför sig är ju det tråkigaste som finns.  Men jag tycker nog det har varit sjukt tråkigt för att jag inte är nå duktig på det, har ingen teknik och ett löpsteg som är som en flodhästs, jag känner mig extremt tung när jag springer och huvudet ger upp efter 5 min. Jag har alltid avundats folk som springer , för att jag tycker att det ser fantastiskt frigörande ut att bara springa och springa, skulle så gärna vilja få uppleva det som man kallar för runners high, och när vi bokade att springa vårruset så tänkte jag att detta kanske är min första målsättning inom mitt nya liv där löpningen ska få en plats. Jag var riktigt motiverad i början att springa och börja träna, det höll ju inte så länge, livet kommer emellan , sömnlösa nätter, dåligt med tid och en massa jobb, då blir det inte alltid som man tänkt sig.

För 3 veckor sen så sprang jag 2,4 km och jag höll på att avlida, jag såg verkligen inte hur jag skulle orka springa lika mycket till, kramp i båda benen och ett par lungor som inte orkade andas längre.. framför allt ett huvud som var tungt som bly.

Men skam den som ger sig!!!

Nu har jag sprungit nästan varannan dag i 2 veckors tid och i tisdags så sprang jag för första gången (utan boll framför fötterna ) 5 km i ett sträck. Jag var så sjukt stolt! Ni kanske tycker att det är jätte töntigt och att vadå ynka 5 km är väl inget, men för mig är det en big deal! Jag hade inte fixat det utan Michaela , som jag sprang på utav en slump, vi drog varandra hela vägen, utan henne hade jag inte orkat mer än 5 min.

Så nu sitter jag och laddar och har en fantastisk känsla i kroppen och det ska bli så sjukt kul att springa ikväll, för jag vet att jag kommer inte att dö, jag och mitt huvud, min kropp vet att vi kan göra det!

 

_ND51667

 

Jag har börja att göra chiapudding/gröt på morgonen, jag försöker att undvika spannmål och ville ha en ersättare för vanlig havregryns gröt. Jag har komponerat en blandning som jag gillar, tänkte bjuda på den.

En stor portion:

3 msk ekologiska chiafrön

2 dl ekologisk kokosdryck ( inte mjölk) 

1/2 krm ekologiskt vaniljpulver 

blanda alla ingredienser i en burk med lock , rör om och låt svälla i några minuter, rör sen om igen och sätt på locket, in i kylen och låt stå över natten. Toppad med det du tycker är gott, idag slog jag på stort så det blev både banan,kiwi, jordgubbar och blåbär, och alltid lite kokosflan på toppen. Mmm mumma!

_ND51681_ND51678_ND51673

 

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *